Aktuellt

 

 

NU FÅR VI KLARA OSS SJÄLVA

28 februari, 2014

 

Glädje och sorg. Världen är som den är, eller är den?

 

Jag ser, lyssnar, känner …

 

Vad kan jag förändra? Hur kan jag leva mitt liv? Eviga frågor.

 

Idag vaknade jag till nya insikter. Hur sammanlänkade vi är. Vissa faller ifrån medan andra kommer närmare. Hur sorgen och smärtan får oss att vakna till livets glädje. Alla goda minnen, när vi vill komma ihåg.

 

I gårkväll såg jag ”Jills Veranda” från Nashville på svensk TV med gästen Kristian Gidlund. Se den: http://www.svtplay.se/jills-veranda-nashville !

 

Kan vi stå på egna ben?

 

 

Ta vara på livet – det är stort!

 

Marie

Lär känna mig på www.AmmaMagi.com och www.sunlightnetwork.se

 

 

 

IDAG LÅNGFREDAG

Fredagen den 3 maj 2013

 

Grekisk ortodox påsk.

Vad gör jag? Klockan är efter 5 på eftermiddagen. Ett tjockt lager av dis döljer Solen men inte Ljuset. Fåglar kvittrar omkring mig där jag sitter i min läshörna i trädgården med ett litet marmorbord intill stenväggen. Här är jag ensam, ingen ser mig eller stör mig. Musik strömmar ut från det öppna fönstret bakom mig.

Sval eftermiddag med mycket grönska omkring. Snett framför mig står en rund kruka med en stor pelargon med vita blommor intill en mindre pelargon med rödlila blommor i kontrast. Den vita pelargonen planterade jag den första maj, dagen då våren välkomnas här i Grekland (eller är det sommaren?) då traditionen bjuder att hänga blomsterkransar på ytterdörren. Istället valde jag att plantera en levande blomväxt som jag kan fortsätta att njuta av.

 

Dagen känns lång. Vaknade redan kl. 4 i morse. Efter ett par timmars läsande och fortsatta studier (detta är mitt liv förutom skrivandet) somnade jag om igen. Sedan hundpromenad, hushållsgöromål, arbete (med datorn) och till sist en god lunch med sallad och Fetaost. Kvällens middag är redan tillagad: samma kyckling jag ugnsbakade i går. Vi blir två till middag, min hund och jag.

Det blir ingen procession från kyrkan för mig ikväll då Jesus bår, dekorerad med rosenblad, bärs genom byn i tystnad med tända ljus. Istället väntar jag till lördag midnatt då ljus tänds på nytt för Jesus Uppståndelse. Då blir det livat med folksamling, jubel och smällare. Sedan börjar festen, redan efter midnatt. Då lämnar jag hunden hemma, tar med ett stearinljus och går ner till bykyrkan vid havet. Vi är ett litet och utspritt samhälle men här finns värme och samhörighet.

Snart är jag tillbaka i Sverige igen. Då blir det midsommar och mer firande.

Må så gott!

Kram,

Marie & Julius

 

 

 

 

LUCIAMORGON

Torsdag den 13 december 2012

 

Klockan är 8 på morgonen här nere i Grekland (7 i Sverige). Jag sätter på SVTplay och tittar på Luciafirande från Uppsala Domkyrka. Mörkt med snö på marken men ljus, liv och värme inne i kyrkan. Pampigt!

 

Efter en stund ser jag solen lysa utanför mitt fönster. Jag går ut på terrassen och ser det stora guldklotet som klättrat över bergstoppen och nu förgyller landskapet och havet med ljusblå himmel ovanför. Jag skådar min trädgård: palmträd, yuccaträd, frukt och olivträd och jasminblommor som speglar sig i solljuset. Samtidigt hör jag svenska julsånger från ungdomskören i Uppsala, några mil från min hembygd i Sverige. Jag känner mig rikligt belönad.

 

I går firade vi 12-12-12, ett datum med positiva förväntningar. Thanassis som är markägare och har en amfiteater nära mitt hus ordnade en fest där vi stod i en lång rad, hand i hand, i tystnad då klockan visade 12-12-12. Vi var faktiskt 12 personer som frivilligt deltog. Sedan planterade vi frön, både symboliskt och verkligt, för fortsatt växande för att sedan se fram emot en skördefestival nästa år, 2013. Efter vår ceremoni körde vi ner till byn vid stranden och drack varm choklad på ett café.

 

Nästa stora fest blir under Vintersolståndet den 21 december. Då blir det brasa både ute och inne, meditation, god mat, musik och dans!

 

God Jul och Gott Nytt År!

 

Marie

 

 

 

DAGBOK

Fredag den 20 juli 2012

 

Vad gör jag i sommarvärmen? Ni kanske undrar. Vilken sommarvärme? Jo, här i Grekland. När nålen på termometern stiger över 40 grader, när man svettas hela tiden, dag som natt – och ändå har jag bara badat tre gånger i havet i år, fast jag bara har 10 minuter till stranden.

 

Nu på eftermiddagen har jag suttit i skuggan på min balkong, lyssnat på cikadorna, ätit lunch och löst sudoku. Sedan har jag fortsatt att fascineras av en känd bok som en granne lånat mig (hon måste verkligen känna till min boksmak!): Eat Pray Love av Elizabeth Gilbert som gjorts till Hollywoodfilm med Julia Roberts. Just my cup of tea!

 

För mig finns inte ordet ”lathet”. Det har ersatts med ”inre lyssnande”. Vi har en underbar liten meditationsgrupp här i Mani uppe på Sonnenlink. Där får vi finnas till, bara vara, andas, lyssna på stillheten och dela med oss inspiration. Ljuvligt! I går kväll under meditationen kunde vi inte undvika att höra repetitioner på en stor flygel från en Mozartkonsert som ska hållas i amfiteatern på lördag. Solnedgången med himlens pastellfärger blandade sig med havets dimridå då vi lyfte vårt medvetande till en högre sfär. Tiden försvann.

 

Vad jag vill dela med mig denna dag är svalkiga sommarfoton från mitt Sverigebesök denna månad. Tänk – svensk sommar!

 

 

 

 

Och sedan bussen som väntar i Aten …

 

 

Kram,

Marie

 

 

EUPHORIA

Onsdag den 20 juni 2012

 

Ja, på riktigt! Euphoria. Det var inte jag som använde uttrycket idag. Det var en av mina tre väninnor. Vi satt i en bil tillbaka från en shoppingresa till vår närmaste stad, Kalamata. Efter stadslivet med rörelse, hög ljudnivå och full kommers på den stora grönsaksmarknaden i värsta sommarhettan (jag beundrar verkligen grekerna som överlever allt), närmaste vi oss det öppna landskapet i Mani: berg, olivlundar, små gömda byar, havet …

”Euphoria!” utbrast någon i bilen när vi körde runt en viss kurva längs den smala, krokiga vägen och såg det magnifika landskapet framför oss. Vi behövde inte kommentera. Våra hjärtan talade för oss. Ja, detta är verkligen paradiset. Vi kommer från England, Tyskland och Sverige men vi känner oss hemma här.

 I min handväska låg två CD skivor jag just köpt av en afrikan som vandrat runt kaféborden i stan och sålt piratkopior av musik. Av någon anledning valde han ut mig, bland fyra kvinnor, och visade upp ”Eurovision Song Contest Baku 2012”. Två CDs för 5 euro. Som vanligt försäkrar jag honom att ”nej” jag behöver inga piratkopior som ofta är av dålig kvalitet. Det är ofta ett hack någonstans i mitten. Men han var charmig och frågade oss var vi kom ifrån. ”Sverige” försäkrade jag honom om och vi vann! Mina väninnor hade inte följt med i tävlingen och var inte intresserade. Men jag älskar musik. Jag hade faktiskt sett hela sluttävlingen i Baku på TV. Jag smälte i värmen. Jag köpte hela paketet.

Och nu sitter jag här i solnedgången och spelar musiken som jag såg på TV för några veckor sedan. Den är helt perfekt, utan störningar.

Visst hade jag mina favoriter. De var många: Sverige (förstås men jag trodde aldrig vi skulle vinna), Albanien, Cypern, Tyskland, Ungern, Rumänien, Schweiz, Danmark, Finland, Spanien, Frankrike, England (quite ok), Irland, Israel, Malta, Holland, Ryssland, Ukraina. Många andra. Jag är ofta principmänniska. Jag är kritisk mot politik/religion/fördommar men med Eurovision Song Contest känner jag enbart glädje. Ingen tävling, bara samhörighet.

Vi lever på denna planet, underbart vacker med vatten och grönska. Vi vet inte hur andra planeter ser ut eller hur levande väsen utvecklar sig där. Men vi kan ta till oss det fantastiska som finns omkring oss.

Som idag, på väg hem från en shoppingresa. Fyra kvinnor med olika dragningar till vad som är viktigt för oss: shopping, kaffepauser, samtal, praktiska lösningar till levnadsproblem, gemenskap.

Euphoria!

 

 

SOMMARHETTA

 

Mani, Grekland den 17 juni 2012

 

Ja, lite skillnad från vildmarken. Nu är det sommar, över 35 grader varmt och Mani är full av turister.

 

Det är en ljuvlig tid. Svalkande dopp i Medelhavet, kristallklart turkosfärgat vatten. Jag har redan sommargäster i mitt hus. Alla är glada och lyckliga …

 

Men är det verkligen så?  Vem ska jag tro? Kris i Grekland … var, hur och varför? Var är det egentligen inte kris? I någons privatliv, familj, arbete, stat, land, någonstans i världen?

 

Personligt ansvar. Vad vill jag? Vad gör jag för att genomföra min vilja? Hur lever jag mitt liv?

 

Jag älskar att förkovra mig i olika esoteriska områden och kastar mig ut i den universella världen. Läser böcker, tar kurser och deltar i grupp meditationer och samtal.

 

Snart besöker jag Sverige igen.

 

Om ni vill höra av er så gör gärna det före torsdagen den 28 juni: marie@norlensmith.se

 

Skön och njutbar sommar

önskar

Marie

 

 

VILDMARKEN

Mani, Grekland den 31 januari, 2012

Här är jag. I vildmarken. Mitt i vintern. Just nu är det mörkt och kallt ute med en klar stjärnhimmel. För drygt en vecka sedan inleddes det kinesiska nyåret. Måndagen den 23 januari började Drakens år.

Jag bor ensam i ett litet stenhus mitt i Mani med min hund. Utsikten från min terrass består av olivlundar och Medelhavet utspritt framför mig med Afrika i bakgrunden. Några mil bakom mig reser sig den stora bergskedjan Taygetos.  Och bakom den ligger det gamla krigiska Sparta. Jag bor mitt i en kraftplats.

Men det är ödemarken omkring mig jag känner nu när världen krymper. Milsvida öppna landskap som ger mig perspektiv. I världens ände. Här i Europas utpost.

Filmen ”Dances with Wolves” med Kevin Kostner inspirerade mig enormt, strax innan jag flyttade från mitt arbetsliv i London till vildmarken i Grekland. För en vecka sedan startades Mani Film Club i min närmaste by Stoupa. Filmen som visades var ”Into the wild”, producerad av Sean Penn. Jag fick ett spjut i mitt hjärta. Jag vaknade till.

Snälla kära svenskar som läser detta. Det finns ett liv efter detta, ett liv som är ert och kommer från er själ. Vakna! Titta och lyssna. Tänk.

Jag bjuder er på denna dag.  Den 31 januari 2012!

Foton jag tagit i idag:

1. Kaffe och godbit i solen i Kardamyli, Mani

2. Kardamyli med snö i bergen bakom

3. Brasa i min öppna spis

4. Min hund i soffan

5. Kvällsutsikt från terrassen

6. En lykta i mörkret

Jag älskar er!

Kolla in min nya website: www.ammamagi.com

Kram,

Marie Norlén-Smith

Svensk hemvist: Hedesunda, Gästrikland

 

 

 

HUR ÄR LÄGET?

Den 10 december 2011

Sedan jag sist skrev i somras om den skakande ekonomin inom EU, har vi fortfarande ett penningflöde inför julhandeln. Bankerna har inte kollapsat!

Men en skräckkampanj har pågått för att skrämma upp oss européer tillräckligt och överlåta mer ansvar till EU tjänstemän. Det är inte väljarna som demokratiskt röstat fram det nya Europa som ”förändrades över en natt” denna vecka, utan varningar från EU-toppledarna att hela EU-projektet har aldrig tidigare varit i sådan fara.

Ett starkare samarbete mellan EU-länder har tvingats fram där bl.a. framtida skatteplaner och nationella utgifter först måste gå genom EU-verket i Bryssel. Allt är på gott och ont. EU-länder har redan överlämnat stora delar av sin integritet och självständighet, i synnerhet Grekland. Måste det vara så?

Mitt i allt ståhej om politik och ekonomi har jag idag gett ut min egen diktsamling ”Dikter på väg”. Visst har jag inspirerats av Tomas Tranströmer som får sitt Nobelpris i litteratur just i dag. Jag har aldrig tidigare skrivit dikter! Hör gärna av er så skickar jag en pdf fil med diktsamlingen. E-post: marie@norlensmith.se

Ja, kort och gott. Det blir inte mer än så just nu.

God Jul och Gott Nytt År!

Marie och Julius

 

VAD GÖR JAG?

 

Stoupa, tisdag den 28 juni 2011

 

Idag fick jag en påminnelse om den allvarliga ekonomiska krisen i Grekland. En god vän i England gav sig tid att skriva ett långt e-postmeddelande för att få mig att inse hotet om ”a national breakdown”. Hela världen avvaktar, berättar han. ”Tro inte att du är skyddad bara för att du bor långt från Aten.”

 

Och vad gör jag? Först kollar jag senaste nyhetsinformationen på nätet. Ingen ”breakdown” med stängda banker och kollaps av valutan just nu. Bara strejker. Istället märker jag att vädret känns kyligare med svala vindar och svarta moln över bergen.

 

Jag tar mig ner till havet och den finaste stranden vi har, Kalogria. Klockan är nästan åtta på kvällen men solen har inte gått ned. Turisterna har förflyttat sig in till byns tavernor och kvar finns bara greker. Jag ”känner in” deras känsla. Här har vi sommar, sol och bad. Det här är deras land, deras kultur och deras sätt att leva nära naturen. De fortsätter att spela volleyboll i den mjuka sanden eller vilar i svalkan på solstolar men stämningen är lågmäld. Medan jag guppar i vågorna och låter kroppen sköljas av det salta rena vattnet tänker jag på livet. Vad lite vi behöver egentligen för att leva och vara tacksamma. Det är inte solen som hotar med kollaps, det är inte vädergudarna som försöker förgöra oss.

 

På vägen hem köper jag souvlaki och äter den tillsammans med hunden på min terrass medan jag njuter av den röda solnedgången. Baddräkten hänger på tork. Naturen är min vän.

 

Vi kan ändå inte äta pengar!

 

Marie Norlén-Smith

 

Min blogg: http://www.ammamagi.sunlightnetwork.se/#home

 

 

 

Stoupa, Grekland den 21 mars 2011

 

Ett blixtbesök hem till Sverige väntar. Jag lämnar alltså våren med de vackra blommorna för att uppleva lite av den långa snörika vintern. Det känns som två planeter – två olika liv. Men det ska gå bra.

 

 

När jag återkommer till Grekland blir det skrivarkurs igen på Spirit of Life den 9-16 april. Verkligen roligt att se fram emot. Kommer ni? Information finns här:

http://www.thespiritoflife.co.uk/index.php?page=219&courseid=41

 

Marie

 

 

EN ANNORLUNDA JUL

Stoupa, måndag den 27 december 2010

Redan dagen innan Julafton infann sig känslan av att ”allt är väl”. Min hund Julius drog i kopplet, ivrig att få springa ner till klipporna längs havet. De silvergröna olivträden sträckte ut sig på vardera sidan av grusvägen medan solen sänkte sig mot horisonten, flammande guld mot rödlila vatten. Naturens vackra färgskala, tystnaden och stillheten sade mig att världen nu vilade i frid. Min värld, här nere i Mani i södra Grekland. Jag kunde känna glädjen och hänförelsen inför julens alla förberedelser. Alla väntar, timmarna tickar mot den Stora Dagen.

Utan planer såg jag framför mig en ensam jul med hunden. Vädrets makter hade skonat oss från snö och kyla som täckte stora delar av Europa. Jag var tacksam. Hösten och vintern här nere drar ofta med sig rejäla stormar, mycket regn och åska men sällan frost.

Drama, passion och skådespel skapar jag själv. Det passade bra under Vintersolståndet som detta år inträffade samtidigt som Fullmåne. Då bjöd jag in vänner till varm soppa runt köksbordet med brasa i spisen och tända ljus. Thanassis, ägare och skapare av en amfiteater nära mitt hus kom med armarna fulla av granatäpplen, apelsiner och en flaska nypressad olivolja. Frun kom med ett stort fat hembakta julkakor. Mina goda vänner Ioannis och Julie med barnen Phivos (ett annat namn för Apollo) och Artemis fyllde huset med glädjerus då hunden Julius fann gott sällskap. Barn och hundlek, julberättande, mat, gemenskap och värme.

Min överraskning för kvällen var en stor hjärtformad tårta, glaserad med röd jordgubbssylt och vit grädde med juldekorationer. Viktigast var en mörk chokladplatta med namnet AMMA MAGI placerad mitt i tårtan. Nu är mitt nya namn officiellt. Efteråt tog vi med oss stearinljus ut i mörkret och samlades i amfiteaterns runda cirkel. Thanassis tände en stor brasa i mitten medan vi tände våra ljus. Var och en gav mig en innerlig och varm välsignelse som gav kraft till mitt nya liv. Bakom oss, ovanför amfiteaterns stenar med ett olivträd som silhuett mot himlen, lyste fullmånen. Magiskt!

Hela händelsen föll sig spontant, med bara någon dags förberedelse. Jag hade tankar men inväntade något. Själv är jag född under sommarsolståndet vilket får den motsatta sidan att kännas speciell. För tre år sedan denna dag, under vintersolståndet, dog min gode vän Panos Darlas i Atén. På julafton begravdes han. Nu kändes han nära eftersom jag är tillbaka i Grekland.

På julaftons morgon, iklädd morgonrock, nyduschad och med vått hår, ringer dörrklockan. Tre unga tonårspojkar står utanför i solskenet och sjunger en grekisk julsång. Jag bugar, ger dem en slant och sträcker fram karamellskålen. Det uppskattas. Vad mer bjuder denna dag på, helt oplanerat? Medan jag förbereder min traditionella julgröt, ringer telefonen. Jag är bjuden på middag på Juldagen till min granne, en engelsk författare. Han fyller 96 år samtidigt. Goda vänner kommer att samlas. Sedan ringer min syster från Stockholm och en släkting. Snö och kyla i Sverige, sol och nitton grader varmt här i Grekland.

Från köksbordet där jag äter min julgröt ser jag ut genom de öppna terrassdörrarna. Julius ligger i solskenet och tittar mig rakt i ögonen, bakom honom blommar jasminhäcken och bakom den sträcker sig det blå Medelhavet ända bort mot Afrika. Från stereon sjunger Pavarotti Ave Maria samtidigt som jag hör fågelkvitter i samstämmig symfoni. Jag känner mig inte ensam. Jag är som vore jag i himlen och detta är Julafton!

Marie Norlén-Smith

(numera kallad Amma Magi)

 

 

Stoupa, Grekland den 1 december 2010

 

Ja, här sitter jag nere i Grekland och ser ut över ett soldisigt hav. Samtidigt hör jag att Sverige har snö och kyla. Hemlängtan kryper in eftersom julen närmar sig. Än har jag inte satt upp några julprydnader. 

 

Häromdagen när jag dammade min bokhylla hittade jag "Raj" av Gita Mehta. Träffade denna vackra och intelligenta indiska för över tio år sedan men läste aldrig boken förrän nu. Jaya, en femårig flickas levnadsöde beskrivs från Maharajahtiden då Indien var uppdelad i över femhundra olika kungadömen tills det engelska imperiet tog över makt och rikedom. Vi följer Jaya från drottning Victorias tid fram till Gandhi genom två världskrig. Landet hinner bli fattigt och splittrat innan indierna får självstyre. Ödet gör till slut Jaya till en mycket erfaren och inflytelserik kvinna i det nya demokratiska Indien. En uppskakande och välskriven bok som nu får mig att brinna av passion för författarskap. Tack gode Gud att det finns kvinnor som Gita Mehta som bryr sig och samtidigt skriver så inlevelsefullt och vackert. Vi har mycket att lära av historien, maktmissbruk och kvinnors speciella roll att skapa fred.  

 

Mitt författande tar tag igen och jag hoppas ha mer än en bok färdig innan jag återvänder till Sverige nästa år. Mycket arbete väntar.

 

Trevlig jul och Gott Nytt År!

 

Marie   

 


Hedesunda den 21 juni 2010

 

Varsågod! Min e-bok Invandrare i mitt eget land finns nu tillgänglig. Kontakta mig per e-post marie@norlensmith.se så sänder jag den gratis som pdf fil. Erbjudandet gäller endast fram till den 25 juli 2010. Då startar jag mina skrivarkurser och kommer att ta betalt.

 

Trevlig sommar!

Marie Norlén-Smith

 

 

Hedesunda den 16 april 2010

 

Våren spricker igenom snötäcket och solen skiner. Över oss, någonstans, hänger ändå ett stort mörkt askmoln som sträcker sig från Island över Europa och lamslår flygtrafiken. I morgon skulle jag ha flugit till Bosnien för en veckas gemenskap på en "Tour of Sacred Sites" men det ser inte ut att bli av.

 

Däremot har vi nu planerat en skrivarkurs i Grekland till hösten. Kerry Kousiounis på Spirit of Life har lagt ut information på sin hemsida där bokningar också kan göras. Gå in på www.thespiritoflife.co.uk och klicka på "Course Calendar" och sedan på "October 10 Creative writing and Storytelling". Kursen hålls den 3-10 oktober i Mani, Peloponnesos. Kostnad £490 (engelska pund). Kurs, logi, frukost, lunch och två gemensamma middagar ingår.

 

Jag blir jätteglad om vi får ett gäng svenskar för den blir inte enbart på engelska. Materialet kommer att finnas på två språk och det är jag som leder kursen. Ni får gärna vara nybörjare och behöver ingen tidigare erfarenhet. Vi blandar kurs med yoga, vandringar och annat smått och gott. Allt är frivilligt. Ni kanske hellre vill ligga på stranden om dagarna eller göra egna utflykter. Logi antingen på centret eller alldeles intill, vid den lilla fiskebyn Agios Nikolaos. Närmaste stad är Kalamata, ca 40 km.

 

Så sätt igång och planera hösten nu.

 

För sommargäster till Skaparbyn, Ön, Hedesunda, planerar vi en kurs för Kreativt skrivande och Storytelling den 26-30 juli. Det blir en försmak av kursen i Grekland. För mer information,  se www.skaparbyn.se eller kontakts mig.

 

På återseende,

Marie Norlén-Smith

 

 

Hedesunda den 15 december 2009

 

Hej!

 

Nu laddar jag upp för det kommande året, 2010. Mitt författarskap växer och kommer att utökas med kurser, gemenskap, retreater och pilgrimsvandringar. Livet är till för att upplevas, gärna tillsammans och med ett barns nyfikenhet. Det finns mycket att lära.

 

Som värdinna och skapare av ”Kulturella Rummet” på Skaparbyn i Hedesunda under detta år har jag samarbetat med många kreativa människor. Speciella platser behövs för speciella människor, både vuxna och barn. Det har Skaparbyn bevisat. Framtiden ligger nu i händerna på ledamöterna i Stiftelsen och Föreningen Hedesundavävarna.

 

Resor är bland det nyttigaste jag kan tänka mig. I mitt eget liv har de varit många och långa. Människomöten är också viktiga och ofta inträffar de just under resor. Därför kommer jag att delta i och ordna resor som ger kraft åt själen. Den första går till Bosnien & Herzegovina i april, det hjärtformade landet. Den arrangeras av Mystical-Journeys i England, e-post:

joy@mystical-journeys.co.uk

 

Grekland kommer att ingå i programmet, troligen i höst. Information kommer att ges på min hemsida.   Då blir det gemenskap och pilgrimsvandringar i Mani, södra Peloponnesos.

 

LOGOS är täcknamnet på de arrangemang som jag kommer att skapa.

 

God Jul och Gott Nytt År!

 

Marie

 

 

 

Hedesunda den 29 juli 2009

Sitter på Skaparbyn på Ön, Hedesunda och skriver. Dörren till bakgården står öppen, solljuset flödar in och min lilla hund ligger på mattan och kikar ut. Någonstans i bakgrunden i den stora byggnaden sitter Stefan och leker med sin dator. Han är expert och det är jag tacksam för. Tillsammans är Stefan Öhrman och jag byfogde respektive värdinna på uppdrag av Stiftelsen Hedesundavävarna.

I morse hade vi besök av hästar på gården. Kaja Michelson och Sanna var på väg förbi. Kaja har varit aktiv hela sommaren med morgonyoga i ateljén och erbjudit ridturer och lektioner medan Sanna har varit barnvakt. Snart drar de vidare utomlands men återkommer nästa sommar. (Kika gärna in på: www.kikommunikation.se och www.hastyoga.se ) Här drar friska fläktar. Stefan passade på att fotografera hästarna med de berömda Erskinebyggnaderna i bakgrunden. Han har fantastiska bildspel med egna foton på sin hemsida: www.soham.se Här kan ni också gå in på Skaparbyn och se vårt program.

Varje fredagskväll hela sommaren har jag ansvarat för ”Kulturella Rummet” på Skaparbyn, tänkvärda föreläsningar/samtal och musik. En skön avkoppling på veckan. Däremellan har vi haft andra aktiviteter samt Öppet Hus varje dag mellan kl. 13-17. Stimulerande människomöten i en stimulerande atmosfär. Helt underbart! Läs mer om vårt arbete på Skaparbyn här:

http://gd.se/kultur/1.1186200 och

http://gd.se/kultur/kulturkronikor/1.1186206

Ja, detta är vad som händer just nu. Hunden har förflyttat sig från mattan till sin lilla korg och somnat. Klockan närmar sig sex på eftermiddagen och det är dags att börja tänka på mat. Vad ska vi äta för gott i kväll?

Ha det bra och njut av sommaren!

 

 

 

 

 

 

© Marie Norlén-Smith 2009

www.norlensmith.se